Nota de premsaIII TROBADAIII TROBADA IncaIII TROBADA Palma

11 de Desembre de 2013

La Xarxa Espanyola de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (EAPN-ES) i la Xarxa per la Inclusió Social EAPN – Illes Balears han organitzat la III Trobada de Persones en Situació de Vulnerabilitat.

Amb aquesta trobada es pretenia donar veu als diferents col·lectius que pateixen especialment la situació de vulnerabilitat amb la finalitat de reflexionar sobre participació.

Com a novetat aquest any, per tal de poder incloure a més gent a la trobada, s’ha organitzat el mateix tipus d’acte a Manacor, Inca i Palma. Els participants, usuaris de les diferents entitats membre de la Xarxa per la Inclusió Social EAPN – Illes Balears i també d’altres entitats convidades, s’han organitzat en petits grups de discussió i han reflexionat sobre que és la participació per a ells i quin tipus d’accions volen dur a terme.

A Palma les jornades s’han desenvolupat a l’edifici de la Fundació Patronat Obrer al Polígon de Llevant on han participat 38 persones entre tècnics i persones participants. A Inca s’ha dut a terme al local de Càritas on han participat  33 persones. I per últim, a Manacor la trobada s’ha realitzat al local de la Fundació Ires on han participat 22 persones.

Per acabar la jornada s’han exposat les conclusions dels grups de Palma, Inca i Manacor a través de videoconferència.

Algunes de les CONCLUSIONS dels grups de treball han estat:

Participar és crear xarxes de solidaritat, unir forces, deixar de pensar a nivell individual i pensar a nivell col·lectiu.

Participar és oferir i potenciar el que cada un té, és sentir-se important i reconegut per el grup.

Les trobades de participació permeten que tots i totes aportem idees i que a partir d’aquestes canviem el nostre entorn i realitat.

La participació és integració.

A vegades l’entorn i la por limiten la participació.

Més informació: Carme Muñoz (662366232).


[1] La Xarxa per a la Inclusió Social està formada per: ASPAS, Aula Cultural, Associació Siloé, Ateneu Alcari, Càritas Diocesana de Mallorca, Cooperativa Jovent, Creu Roja Espanyola a les Illes Balears, Espiral, FEIAB, Fundació Ires, Fundació Patronat Obrer, GREC, INTRESS, PROBENS, Projecte Home Balears i Projecte Socio Educatiu Naüm.