IV Seminari Paricipació IncaIV Seminari de Participació ManacorIV Seminari Participació Inca II

 

 

 

 

 

Nota de premsa

12 de Novembre de 2014

La Xarxa Espanyola de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (EAPN-ES) i la Xarxa per la Inclusió Social EAPN – Illes Balears han organitzat el IV Seminari de Participació de Persones en Situació d’Exclusió Social.

El tema d’aquest seminari ha estat la capacitació per la transformació, amb el que es pretenia donar veu i eines als diferents col•lectius que pateixen especialment la situació d’exclusió social amb la finalitat de treballar junts per una transformació de la societat.

Aquest any, com l’any passat, per tal de poder incloure a més gent al seminari, s’ha organitzat el mateix tipus d’acte a Manacor, Inca i Palma. Els participants, usuaris de les diferents entitats membre de la Xarxa per la Inclusió Social EAPN – Illes Balears i també d’altres entitats convidades, s’han organitzat en petits grups de treball i han desenvolupat propostes d’acció per poder transformar la societat en distints àmbits, treballant damunt les conclusions obtingudes el passat Seminari de Participació de Murcia, que es celebrà el passat setembre y on varen acudir els membres del grup de participació en representació de EAPN Balears.

A Palma el seminari s’ha desenvolupat a l’edifici de la Fundació Patronat Obrer al Polígon de Llevant on han participat 29 persones entre tècnics i persones participants. A Inca s’ha dut a terme al local parroquial de Santa Maria la Major on han participat 27 persones. I per últim, a Manacor el seminari s’ha realitzat al local de la Fundació Ires on han participat 18 persones.

Els temes que els participants han treballat han estat:

– El consum i la despesa

– Salut i sanitat

– Educació, formació i feina

– Vivenda i població

 

Des d’EAPN-IB s’han recollit les propostes desenvolupades per els participants de cada tema per tal de poder transmetre-les a les administracions, als responsables polítics i a la resta d’entitats.

Valoracions i Concluions IV seminari de participació

Més informació: Carme Muñoz (662366232).