Seminari 2014image

 

Seminari 14

 

 

 

 

EAPN-ES en col·laboració amb la Xarxa Navarra, celebra els propers 20 i 21 de novembre el seu Seminari i Assemblea General 2014

El seminari analitzarà, a través de taules temàtiques, com ha evolucionat la pobresa i l’exclusió social a Espanya i quin és el paper del Tercer Sector i l’Economia Social en la lluita contra tots dos fenòmens.

S’estudiarà el paper de les rendes mínimes com a element d’inclusió, la necessitat d’harmonització i el reconeixement d’aquesta eina d’inclusió social com un dret ciutadà. Així mateix, es debatrà sobre la importància d’una fiscalitat progressiva i de la lluita contra el frau fiscal com a elements determinants per eradicar la pobresa i la desigualtat. Finalment, es reflexionarà sobre l’articulació entre el Tercer Sector i l’administració pública per al desenvolupament de polítiques d’inclusió social.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de representants del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Comunitat Foral de Navarra, i de les 19 xarxes autonòmiques i 16 ONG d’àmbit estatal que componen EAPN Espanya.

L’EAPN és una Plataforma Europea d’Entitats Socials que treballen i lluiten contra la Pobresa i l’Exclusió Social als països membres de la Unió Europea, entre ells Espanya. Actualment, EAPN-ES  aglutina a més de 8.000 entitats de caràcter no lucratiu, una fi social i un denominador comú: l’eradicació de la pobresa i l’exclusió social.