Les Illes Balears acolliran part dels actes de la Presidència espanyola de la Unió Europea
Darrera actualització: 11/12/2009
Mallorca, Menorca i Eivissa acolliran part dels actes de la Presidència espanyola de la Unió Europea, el primer semestre de 2010. Precisament el primer acte important en el calendari oficial se celebrarà al Palau de l’Almudaina de Palma. Es tracta de la cinquena edició dels “Diàlegs Territorials” on participaran el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, el president del Comitè de Regions, Luc Van der Brande, el vicepresident del Govern espanyol, Manuel Chaves, presidents de comunitats autònomes espanyoles i representants de les principals institucions territorials europees.
L’acte reunirà més de cent persones que tractaran de la construcció europea i de les polítiques de futur a posar en marxa des del punt de vista de les regions.

A més, el mes de febrer es reunirà a Palma el Consell de Ministres de Defensa, que comptarà, com a convidats, amb 5 ministres de països mediterranis del Magrib.

I més endavant se celebrarà un congrés europeu de responsabilitat social corporativa.
Precisament, el Consell de Govern reunit l’11 de desembre, ha aprovat una declaració d’intencions per donar suport a la Presidència espanyola.

El Govern és conscient del moment decisiu que vivim en la construcció europea,i per aquest motiu ha acordat que totes les conselleries s’impliquin en la construcció de l’Europa de les Regions i, durant aquest semestre, impulsin especialment un creixement sòlid i sostenible basat en la innovació, la recerca, la qualitat del treball, el medi ambient, el turisme sostenible, la cohesió social i la participació.
Durant la Presidència espanyola de la UE, les Illes Balears plantejaran mesures per superar els condicionants derivats del fet insular, i altres qüestions claus com el turisme sostenible o la millora del transport.