Un any més, EAPN-Illes Balears – Xarxa per a la Inclusió Social amb motiu de la Setmana del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, ha organitzat un seguit d’activitats per reflexionar sobre la incidència de la pobresa i l’exclusió a les nostres illes. 

El dilluns, 14 d’octubre, a les 11:00h, es penjarà una bandera a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, IMAS, i a Cort per visibilitzar la necessitat d’acabar amb aquesta xacra social. Cal destacar que una vegada penjada la bandera a l’Ajuntament de Palma, la presentadora i cantant, Victòria Maldi, procedirà a llegir un pregó. Posteriorment, a les 13:00h, EAPN-Illes Balears farà una visita institucional a l’IMAS amb motiu de la penjada de la bandera.

D’altra banda, el dimecres, dia 16 d’octubre, el Tercer Sector Social de les Illes Balears organitza al Centre Flassaders, entre les 9:00 i les 14:45, la Jornada “Reptes i Oportunitats de les Polítiques Socials. Diàlegs entre les Administracions Públiques i el Tercer Sector.”

Per últim, el dijous, dia 17 d’octubre, Dia Internacional per la Lluita contra la Pobresa, a les 11:30h. a la sala d’actes del Parlament de les Illes Balears es presentarà l’Informe sobre l’Estat de la Pobresa.

Així mateix, a l’horabaixa a la Plaça d’Espanya, entre les 18:30h. i les 20:00h., s’organitzaran tallers infantils al voltant de la importància de la inclusió social i una batucada a càrrec de TremolArtà. Posteriorment, com a cloenda, a les 20:00h., la presidenta d’EAPN-Illes Balears, la Sra. Margalida Jordà, llegirà un manifest per reivindicar la necessitat d’erradicar la pobresa i l’exclusió social i lluitar per una major justícia social.