Després dels tres Congressos de Participació i les onze edicions de Trobades Estatals, enguany, el nostre XII Encontre se celebrarà a Las Palmas de Gran Canària durant els dies 12, 13 i 14 de setembre.

EAPN porta una llarga trajectòria en la celebració de Trobades, Seminaris i Congressos de Participació tant a nivell Europeu com estatal i autonòmic, treballant perquè les persones en situació o risc d’exclusió social siguin les protagonistes i participants d’allò que els afecta. Aquesta participació suposa la possibilitat de configurar un espai social de les persones en els moviments socials, en organitzacions governamentals i no governamentals, així com enfortir la seva presència en l’esfera pública per proposar canvis.

Aquesta Trobada pretén oferir oportunitats per a la contribució social, pública i política de la ciutadania en situació d’exclusió social, a través de la generació espais per fer propostes.

Es centrarà en les diferents vies de participació existents, és a dir la social, la comunitària, la política i la ciutadana, per arribar a conèixer que indicacions o recomanacions s’han de seguir per part de les entitats, l’administració i la comunitat per afavorir la participació a tots els nivells de les persones en situació d’exclusió. Per a ells es treballarà des dels conceptes de Governança i Bon Govern i des de les possibilitats que s’obren el marc actual per dur a terme l’exercici ple dels drets de les persones en risc o en situació de pobresa.