Amb motiu del Dia mundial de lluita contra la pobresa i l’exclusió social que té lloc el 17 d’octubre, la Red Española de Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social (EAPN-ES) i la Xarxa per la Inclusió Social EAPN – Illes Balears ha organitzat la trobada de persones en situació de vulnerabilitat “Crisi i convivència, veus per a una nova ciutadania”.
 
Amb aquesta trobada, la Xarxa per la Inclusió Social EAPN – Illes Balears pretenia donar veu a diferents col·lectius que pateixen especialment la situació de crisi actual a fi de reflexionar sobre com es viu la crisi i com afecta a la convivència als nostres pobles i barris, així com per formular propostes per a la construcció d’una nova ciutadania que sorgeixin de la participació de les persones que es troben en situació de més vulnerabilitat.
 
Les jornades s’han desenvolupat a la delegació territorial de Balears de la ONCE, i ha contat amb la participació de més de 70 persones de les quals hi havia representants dels  col·lectius vulnerables i tècnics de les diferents entitats associades a EAPN-Illes Balears.
 
El programa de la jornada ha consistit en una taula rodona per explicar diferents iniciatives de participació ciutadana i posteriorment treball en grups per compartir i debatre experiències personals relacionades amb la crisi actual.
A la festa de cloenda de la II Trobada, a on s’han llegit les conclusions dels grups de treball, s’ha comptat amb la participació del Circ Bover.
CONCLUSIONS de les experiències i dels grups de treball:
 
“Necessitat de continuar treballant de forma conjunta.”
Algunes de les propostes que han sorgit han estat:
–       Foment del lloguer social
–       Aprofitar el increment de motivació de les persones per retornar a la formació.
–       Millorar l’homologació de títols.
–       Etc.
Foto II Trobada

Foto grup de treball

Foto grup de treball

Foto grup de treball 
 Més informació: Carme Muñoz (662366232).