El Tercer Sector propone al Gobierno nuevas medidas para un plan contra la pobreza

16/07/2014 La Plataforma Estatal del Tercer Sector ha demanat aquest dimecres al Govern que una part de la taxa sobre les transaccions financeres es destini a finalitats socials, i en concret a l’engegada d’un pla de lluita contra la pobresa per fer front a la situació de necessitat que viuen moltes famílies espanyoles a conseqüència de la crisi.

La Plataforma del Tercer Sector, a petició del Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, s’ha reunit aquest matí, a la seu del Ministeri d’Hisenda, amb el Ministre per analitzar els temes d’actualitat del sector.

Després de la reunió, el president de la Plataforma del Tercer Sector, Luciano Poyato, s’ha referit, davant els mitjans de comunicació, a la reforma fiscal proposta pel Govern, i, en concret, a les mesures amb impacte sobre el sector, i ha assenyalat que aquestes suposen un “avanç” en matèria fiscal, sobretot per a les famílies i persones amb menys recursos.

Poyato ha valorat positivament que la reformi inclogui, segons ha destacat, avantatges fiscals per a les persones més necessitades, persones amb discapacitat i persones depenents, encara que, ha puntualitzat, “el camí està per fer”.

A més, ha subratllat també que, segons el text de la reforma, totes les donacions tindran incentius fiscals a l’acció social, una de les principals reivindicacions de la Plataforma, i ha explicat que ha demanat al Govern que apliqui en el proper any 2015 les deduccions del 75% en les donacions a entitats i finalitats socials de menys de 150 euros i no l’any 2016, data en la qual està previst que entri en vigor la segona fase de la reforma.

Sobre les demandes posades sobre la taula per part de la Plataforma, Poyato ha explicat que el sector ha demanat a l’Executiu que una part de la taxa sobre transaccions financeres es destini a inversió social. En aquesta línia, ha apuntat que “encara que hi ha molts sectors interessats”, el Govern “està disposat a entaular un diàleg” encara que encara no hi ha un percentatge establert destinat a l’acció social.

Així mateix, “davant la realitat de les xifres de famílies necessitades a Espanya”, segons ha assegurat Poyato, la Plataforma ha demanat al Govern que es comenci a elaborar de forma conjunyeix un pla de xoc contra la pobresa. “Aquesta és nostra gran demanda i des d’avui el Govern necessitarà comprometre’s en aquesta matèria”, ha subratllat.

El president de la Plataforma del Tercer Sector també ha deixat clar que el Govern ha traslladat als representants del sector un missatge tranquil·litzador, quan se senten sensibilitzats i compromesos amb la labor exercida en els últims anys a favor de les persones que més ho necessiten. Per aquesta raó, el Ministre Montoro ha expressat la seva intenció que el sector no es vegi afectat per la modificació de la Llei de Subvencions i s’avanci al més aviat possible en la cobertura jurídica que oferirà la Llei del Tercer Sector.