Un any més, Eapn-Illes Balears. Xarxa per a la Inclusió ha assistit al Encuentro de Participación “Lucha contra la Pobreza, la Exclusión Social y la Desigualdad en el marco de los ODS”, organitzat per EAPN-España. Enguany, la delegació de EAPN-Illes Balears ha estat conformada per en Fernando de Càritas Diocesana de Mallorca, na Magdalena, na Remedios i en Williams de Creu Roja Illes Balears, que han participat a la trobada els dies 26, 27 i 28 de juliol a Santiago de Compostela.

Aquestes jornades pretenen crear un espai per avançar en l’empoderament i la participació real i efectiva de les persones, recolzant les seves capacitats per a conèixer, comprendre, defensar i reclamar els drets que els són reconeguts.

Durant l’esdeveniment s’ha realitzat propostes relacionades amb dos temes clau:

  1. La necessitat de millora en el camp de les polítiques integrals contra la pobresa.
  2. La urgència d’informar i sensibilitzar la població per superar / frenar / combatre el discurs d’odi que provoquen diversos prejudicis i mentides.

Així mateix, la trobada tenia com a objectius:

  • Avaluar els espais de participació de l’EAPN-ÉS amb l’objectiu de proposar millores que permetin seguir avançant en l’apoderament i la participació real i efectiva de les persones.
  • Debatre i proposar millores sobre les diferents estratègies de lluita contra la pobresa i l’exclusió social a Espanya.
  • Visibilitzar i expressar les problemàtiques que plantegen l’Aporofòbia, els estereotips, prejudicis i la discriminació en la inserció social i laboral de les persones amb experiència en pobresa.