30.11.15

Tercer Sector Social Illes Balears és una associació constituïda legalment en 2010, tot i que les seves entitats ja venien col·laborant en xarxa des de 2008.

La seva missió és aglutinar, amb el consens més ample possible, les xarxes d’acció social de les Illes Balears per tal de representar i reivindicar, amb més força, les mancances socials no cobertes de molts de ciutadans i ciutadanes d’aquesta comunitat. I per això és fonamental consolidar les xarxes i les entitats que representen i aconseguir el reconeixement dels sectors econòmics, de les administracions públiques i de la societat balear.

El Baròmetre del Tercer Sector Social Illes Balears, del qual presentam la  primera edició amb l’informe de resultats de 2015, vol ser un esforç de les entitats socials que pertanyen a les federacions o xarxes membres del Tercer Sector Social de les Illes Balears, sorgit per oferir dades periòdiques i actualitzades sobre l’aportació del sector a la societat.

L’impacte que es persegueix amb aquest projecte és doble. D’una banda, un impacte directe sobre les 83 entitats membres de la xarxa que, com hem comentat, tindran l’oportunitat de conèixer amb més profunditat el sector i això els permetrà dissenyar amb una major precisió les seves estratègies de futur.

D’altra banda, un impacte indirecte sobre les persones beneficiàries ateses des de les diferents entitats, donat que els resultats obtinguts amb aquest Baròmetre seran una eina molt valuosa a l’hora de conscienciar les Administracions i la societat sobre la necessitat d’invertir majors recursos en la seva atenció.

barometre-tssib-2015-informe