Marcar la casella de Fins Socials o X Solidària a la renda contribueix al fet que la societat avanci gràcies a la feina de les ONG

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el període per fer la declaració de la renda ha començat un any més i, amb ell, les ONG s’uneixen per presentar la campanya de la “X Solidària” i aconseguir que més persones contribuents marquin la casella 106 d’Activitats d’Interès Social en la seva renda. Gràcies a aquest senzill gest, cada any, s’impulsen diferents projectes socials per aconseguir una societat més justa, inclusiva i igualitària que no deixi ningú enrere. El 2020, el 55% de les persones contribuents macaron la casella solidària de la renda, superant els 11 milions i mig de persones. No obstant això, encara hi ha un 45% de persones que no ho fa, o bé perquè marquen només la casella de l’Església Catòlica (11%) o perquè no marquen cap casella, deixant en blanc la seva assignació (34%).

És per aquest motiu que les ONG s’uneixen en la seva trobada anual per presentar la campanya de la “X Solidària”, en el Dia Mundial de la Salut, emmarcada a més en un context de crisi sanitària, social i econòmica provocada per la COVID19, que ha afectat amb gran duresa a les persones en situació de major vulnerabilitat: persones en situació de pobresa i exclusió social, gent gran, amb discapacitat, infància. És per elles que un any més es posa l’accent en la importància que les persones contribuents marquin la casella 106 o “X Solidària” en la seva declaració de la renda.