Un any més, les Illes Balears han respost a la commemoració del Dia Internacional per la Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social. I és que EAPN-Illes Balears. La Xarxa per la Inclusió va organitzar entre el 14 i 17 d’octubre un seguit d’activitats per sensibilitzar a la població sobre la incidència de la pobresa a l’Arxipèlag.

El dilluns, 14 d’octubre, EAPN-Illes Balears va penjar una bandera reivindicativa tant a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, IMAS, com a l’Ajuntament de Palma per visibilitzar la necessitat d’acabar amb aquesta xacra social. A l’acte van assistir els representants de tots els grups polítics amb presència municipal i d’altres institucions, que van voler mostrar el seu ferm compromís amb la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Així mateix, posteriorment, la cantant i presentadora, Victòria Maldi, va llegir un pregó, on feia incidència sobre que la pobresa és un problema transversal que afecta a tot el conjunt de la societat de les Balears i va recordar que acabar amb ella passava per ser més solidaris i inclusius.

L’endemà, dia 15 d’octubre, EAPN-Illes Balears va tenir una grata sorpresa. El Parlament de les Illes Balears va aprovar una declaració institucional per reiterar el seu compromís unànime d’avançar en la lluita contra la pobresa extrema.

El dimecres, EAPN-Illes Balears com a membre del Tercer Sector Social de les Illes Balears, va participar en la Jornada “Reptes i Oportunitats de les Polítiques Socials. Diàlegs entre les Administracions Públiques i el Tercer Sector”, un encontre que va servir per establir punts de millora de les lleis del Tercer Sector de les Illes Balears.

Finalment, el dijous, 17 d’octubre, Dia Internacional per la Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, EAPN-Illes Balears va presentar l’Informe de l’Estat de la Pobresa de l’Arxipèlag al Parlament de les Illes Balears, amb un èxit d’assistència. En aquest sentit, l’acte va ser presidit pel President del Parlament de les Illes Balears, Vincenç Thomas, i en el qual van estar present, no només totes les entitats que conformen la Xarxa per la Inclusió, sinó també tots els representants dels grups polítics en el Parlament.

Així mateix, a l’horabaixa, EAPN-Illes Balears, va celebrar la Festa per la Inclusió a la Plaça d’Espanya de Palma, una celebració en el qual els assistents van poder gaudir de tallers infantils al voltant de la importància de la inclusió social, paradetes de comerç just, un contacontes i una batucada reivindicativa.

Posteriorment, com a cloenda, la presidenta d’EAPN-Illes Balears, Margalida Jordà, va llegir un manifest per reivindicar la necessitat d’erradicar la pobresa i l’exclusió social i lluitar per una major justícia social.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ÉXITO DE PARTICIPACIÓN EN LA SEMANA POR LA LUCHA CONTRA LA POBREZA Y LA EXCLUSIÓN SOCIAL

Un año más, las Islas Baleares se han volcado en la conmemoración del Día Internacional para la Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social. Y es que EAPN-Illes Balears. La Xarxa per la Inclusió organizó entre el 14 y 17 de octubre una serie de actividades para sensibilizar a la población sobre la incidencia de la pobreza en el Archipiélago.

El lunes, 14 de octubre, EAPN-Illes Balars colgó una bandera reivindicativa tanto en el Institut Mallorquí d’Afers Socials, IMAS, como en el Ayuntamiento de Palma para visibilizar la necesidad de acabar con esta lacra social. Al acto asistieron los representantes de todos los grupos políticos con presencia municipal y de otras instituciones, que quisieron mostrar su firme compromiso en la lucha contra la pobreza y la exclusión social. Asimismo, posteriormente, la cantante y presentadora, Victoria Maldi, leyó un pregón, donde hizo hincapié en que la pobreza es un problema transversal que afecta a todo el conjunto de la sociedad de Baleares y recordó que acabar con ella pasaba por ser más solidarios e inclusivos.

Al día siguiente, día 15 de octubre, EAPN-Illes Balears tuvo una grata sorpresa. El Parlamento de las Islas Baleares aprobó una declaración institucional para reiterar su compromiso unánime de avanzar hacia la lucha contra la pobreza extrema.

El miércoles, EAPN-Illes Balears, como miembro del Tercer Sector Social de las Islas Baleares, participó en la Jornada “Retos y Oportunidades de las Políticas Sociales. Diálogos entre las Administraciones Públicas y el Tercer Sector “, un encuentro que sirvió para establecer puntos de mejora de las leyes del Tercer Sector de las Islas Baleares.

Finalmente, el jueves, 17 de octubre, Día Internacional para la Lucha contra la Pobreza y la Exclusión Social, EAPN-Illes Balears presentó el Informe del Estado de la Pobreza del Archipiélago en el Parlamento de las Islas Baleares, con un éxito de asistencia. En este sentido, el acto fue presidido por el Presidente del Parlamento, Vincenç Thomas, y en el que estuvieron presente, no sólo todas las entidades que conforman la Xarxa per la Inclusió, sino también todos los representantes de los grupos políticos en el Parlamento.

Asimismo, por la tarde, EAPN-Illes Balears celebró la Fiesta por la Inclusión en la Plaza de España de Palma, una celebración en el que los asistentes pudieron disfrutar de talleres infantiles en torno a la importancia de la inclusión social, paraditas de comercio justo, un cuentacuentos y una batucada reivindicativa. Posteriormente, como clausura, la presidenta de EAPN-Illes Balears, Margalida Jordà, leyó un manifiesto para reivindicar la necesidad de erradicar la pobreza y la exclusión social y luchar por una mayor justicia social.