Com ja és habitual a l’època estival, les entitats que formen part de la Xarxa per la Inclusió. EAPN-Illes Balears, estan a ple rendiment. I és que són moltes les activitats de lleure que s’organitzen per tal que els més menuts de les famílies i no tan menuts puguin gaudir de l’estiu, tot i la seva situació de vulnerabilitat social.

Des d’EAPN-Illes Balears, així com de totes les entitats que conformen la Xarxa Per la Inclusió, es considera que tots els nins i nines tenen dret a gaudir d’unes vacances, donat que si queden exclosos del conjunt d’experiències i aprenentatges vitals que s’adquireixen durant l’estiu, aquest fet comporta créixer amb menys oportunitats educatives i incrementa la iniquitat respecte a altres infants.  

Així doncs, Càritas Mallorca va posar en marxa l’Escola d’Estiu de Son Dameto. Una iniciativa fonamental per aquelles famílies que, tot i la manca de recursos, l’estiu es converteix en una oportunitat per poder trobar feina i per tant, gràcies a aquesta escola poden conciliar la seva vida laboral i familiar.

ASPAS, per la seva banda, ha organitzat, entre altres activitats, tallers pels infants, una divertida Gimcana pels joves, en el marc de les activitats del Servei d’Atenció Integral i Promoció de l’Autonomia Personal de l’IMAS i, fins i tot, un curs de castellers.

Pel que fa a Espiral, un any més ha posat en marxa el Programa OBERT a les àrees del Molinar, Coll d’en Rabassa, Sant Jordi i S’Arenal de Palma i Llucmajor, on les al·lotes i al·lots han gaudit d’un munt d’activitats.

Naüm Son Roca també ha organitzat campaments i sortides pels joves i nins de la barriada. Pintar, ballar, jugar…anar al cinema…tota mena de lleure. Quant a la Fundació Deixalles ha organitzat tallers de reciclatge, destinats a conscienciar de forma divertida sobre la importància de tenir cura del medi ambient.

D’altra banda, cal destacar que a més d’oci, l’estiu també serveix per reforçar l’aprenentatge. En aquest sentit, el Grec, Grup d’Educadors de Carrer i Treball amb Menors ha fet, a més d’activitats de lleure, classes de reforç, i la Fundació Patronat Obrer ha preparat als alumnes per aconseguir el seu Certificat de Professionalitat.

En definitiva, aquestes activitats només són un exemple, però el que volem fer palès és que les entitats que conformen EAPN-Illes Balears no han parat, tot per garantir que tots els nins i nines de les nostres illes puguin gaudir d’un estiu tal com toca!